sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Stroganoff

Tänään Auringon tanssin keittiössä on testissä Stroganof. Poikkesin hieman ohjeesta koska halusin varmistaa että lihat varmasti ovat mureita. Eli keitin lihat ensin kattilassa (n.1h) ja keräsin lihoista irrottuvan ruskean sakkavaahdon pois keitinveden pinnalta. Muuten noudatin alla olevaa ohjetta =) STROGANOFF 400 g naudanpaistia 1 sipuli 2 rkl voita, margariinia tai öljyä 1 tl suolaa ripaus valkopippuria tai mustapippuria 3 dl vettä ( lihaliemikuutio ) lihan keitinvettä 2 rkl vehnäjauhoja 1 dl vettä 1 rkl tomaattisosetta 1 tl sinappia 1/2 dl kermaa tai smetanaa 1 suola- tai herkkukurkku TEE NÄIN: 1. Leikkaa liha kuutioiksi. 2. Kuori ja hienonna sipuli. 3. Ruskista lihakuutiot kahdessa erässä paistinpannulla. 4. Huuhdo pannu välillä vedellä ja kaada huuhdeliemi ja lihat kattilaan. 5. Voit ruskistaa myös sipulit kevyesti. 6. Lisää suola ja pippuri ja hauduta kunnes lihapalat ovat kypsiä ja pehmeitä. 7. Suurusta liemi veteen sekoitetuilla vehnäjauhoilla. 8. Mausta kastike tomaattisoseella ja sinapilla ja höystä kermalla tai smetanalla. 9. Hauduta vielä noin 5 minuuttia. 10. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi ja lisää se valmiiseen ruokaan TARJOA: keitettyjen perunoiden ja tuore salaatin kanssa, BON APPETIT!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tulisin iloiseksi jos ehtisit jättää viestiä vieraillessasi sivuillani :-)

I'll be happy if you would leave me a message for visiting :-)